September 13, 2022

Anca Abel

Am absolvit Facultatea de Psihologie, din cadrul Universității Titu Maiorescu București, în prezent urmez două mastere: unul în Psihologie Școlară și Consiliere Educațională (Universitatea Titu Maiorescu București), iar celălalt în Psihologie Clinică (Universitatea Andrei Șaguna Constanța). De patru ani lucrez alături de copiii cu dizabilități, programe de terapie ABA, terapie ocupațională și logopedie, sub coordonarea Centrului Autism Voice. Am ajutat la integrarea copiilor cu dizabilități în cadrul școlii, am făcut numeroase stagii de practică la Obregia, am făcut formare pe consiliere, am participat la cursuri de terapie ABA și logopedie. Dețin atestat de liberă practică în psihologie clinică.

Înțeleg că fiecare copil este unic, se dezvoltă diferit, are reacții diferite. De aceea nu urmez un program standardizat, ci unul individualizat, în funcție de nevoile fiecărui copil. Le respect modul de lucru, le apreciez fiecare reușită, nu critic copilul, ci îl redirecționez și îi arăt punctele lui forte. Ajut copiii să aibă cereri verbale, să privească în ochi, să învețe să se joace, să învețe despre emoții, să-și controleze impulsurile, să-și exprime într-un mod adecvat trăirile. Nu îi văd ca pe niște pacienți, îi văd ca pe niște copii dornici de joacă, iubire și respect.

În cadrul Centrului de Recuperare și Dezvoltare pentru Copii Evelyne, îmi doresc să îmi pun în aplicare cunoștințele acumulate până acum și să capăt și mai multă experiență.