September 2, 2016

Kinetoterapie

Kinetoterapia sau terapia prin miscare are ca si scop reducerea unor deficite functionale neuromusculare si articulare si mentinerea formei fizice.

Ca si patologie des intalnita la copii, tratam diverse afectiuni:

– tulburari neurologice: intarzieri in devoltarea neuromotorie, paralizii cerebrale

– tulburari ortopedico-traumatice: picior stramb, deviatii ale coloanei vertebrale, sechele in urma unor traumatisme etc

– tulburari musculare

– maladii congenitale

– tulburari cardio-vasculare.

In cadrul cabinetului de kinetoterapie, dupa o evaluare initiala a fiecarui pacient se stabileste un program individualizat de recuperare adaptat nevoilor fiecarui copil tinand cont de: afectiunea de care sufera, stadiul de evolutie a bolii, varsta, patologiile asociate. Acest program este monitorizat si actualizat in permanenta de specialistul kinetoterapeut. La inceput sedintele sunt de scurta durata, treptat insa intensitatea exercitiilor creste iar durata unei intalniri cu copilul va ajunge pana la o ora.

De retinut ca, pentru a obtine rezultate optime, interventia trebuie sa fie precoce, inca din primele luni de viata, mai ales in cazul copiilor cu diverse afectiuni neurologice. Aplicata de timpuriu, kinetoterapia usureaza si corecteaza mersul copiilor, ii ajuta sa isi mentina echilibrul, le formeaza capacitatile de relaxare, le imbunatateste vitalitatea si le reface forta musculara. Micutii cu forme usoare sau medii ale afectiunilor se pot recupera complet, in timp ce copiii cu forme severe isi imbunatatesc vitalitatea.

Pregatirea copiilor pentru sedintele de kinetoterapie:

  • La prima sedinta de kinetoterapie se face o evaluare cat mai corectă a pacientului si de aceea avem nevoie sa aduceti toate documentele medicale pe care le aveti cu privire la copil si afectiunea acestuia.
  • Copilul se va hrani cu cel putin 30 minute inainte de sedinta de kinetoterapie.
  • Copilul va purta haine lejere care ii vor permite participarea la sedintele de kinetoterapie.
  • Copilul va purta incaltaminte de interior, iar insotitorul va folosi protectia pentru incaltaminte oferita de noi.
  • Copilul va intra in sala de kinetoterapie insotit de o singura persoana.
  • In timpul sedintelor de kinetoterapie este interzis fotografiatul si filmatul (camera de filmat, telefon mobil).

Va multumim pentru increderea pe care o aveti in noi si va invitam la sediul nostru din Strada Vespasian nr. 34 Bucuresti ( Zona Garii de Nord )

De asemenea ne puteti contacta atat telefonic la numerele de telefon : 0722.36.62.68 , 0372.997.448

Cat si prin email la adresa : receptie@institutulcopilului.ro

 

 

Va asteptam zilnic intre orele : 

Luni – Vineri : 09.00 – 20.00

Sambata : Inchis

Duminica : Inchis