November 20, 2017

Dr. Ramona Gheorghe – Psihiatrie pediatrica

 

Sunt medic specialist psihiatrie pediatrică fiind absolventă a Facultății de Medicină Generală din cadrul Universității de Medicină și Farmacie “Carol Davila” – București. Sunt membru în diverse asociații profesionale dintre care amintesc: Asociația Română de Psihiatria Copilului și Adolescentului, Societatea de Neurologie și Psihiatrie a Copilului și Adolescentului, Asociația Medicilor Rezidenți, Asociația medicilor Rezidenți în Psihiatrie, Federația Română de Psihoterapie, Asociația pentru Psihologie și Psihoterapie Adleriană din România, Asociația Română de Psihiatrie și Psihoterapie, European College of Psycho-Neuro-Pharmacology.

 

În cadrul Centrului de Recuperare și Dezvoltare pentru Copii –  Evelyne mă ocup de evaluarea, diagnosticarea și terapia medicamentoasă a copilului și adolescentului din punct de vedere psihiatric. De asemenea, ofer consiliere și suport specific atât copilului aflat în nevoie cât și părintelui acestuia. Pentru o intervenție cât mai eficientă, păstrez permanent legătura cu ceilalți specialiști din echipa multidisciplinară a Centrului, totul desfășurându-se în interesul superior al copilului.

 

 

Anunț

Centrul Evelyne organizează grup de dezvoltare personală “AM ȊNCREDERE ȊN MINE!”. Sunt vizaţi copii cu vârsta cuprinsă între 7 şi 10 ani (maximum 10 copii în grup).

Obiective:

-          Descoperirea/asumarea de către copii a punctelor forte/a resurselor personale;

-          Cultivarea respectului de sine;

-          Dezvoltarea unui stil de gândire constructiv (cunoaşterea legăturii gând-emoţie- comportament);

-          Stimularea comunicării de tip asertiv, având în vedere indicatorii încrederii, inclusiv la nivel non-verbal şi paraverbal;

-          Ȋnsuşirea unor strategii de coping funcţionale, în relaţie cu factorii de viaţă stresogeni;

-          Ȋncurajarea orientării spre acţiune şi a perseverenţei;

-          Creşterea toleranţei la incertitudine/insucces/critică.

Modul I: Autocunoaştere: 8 sesiuni

-          Vizează conştientizarea de către copil a trăsăturilor sale pozitive şi a aspectelor de îmbunătăţit, precum şi stabilirea unor obiective personalizate, în funcţie de schimbările în bine dorite.

Modul II: Modelul ABC cognitiv (Ellis, Beck) – aplicaţii: 8 sesiuni

-          Subliniază modul în care gândurile proprii influenţează nivelul de încredere pe care copilul îl are, susţine identificarea distorsiunilor cognitive şi învăţarea unui stil de gândire raţional, care să întreţină progresul personal.

Modul III: Modalităţi funcţionale de coping: 8 sesiuni

-          Ȋncurajează însuşirea unor modalităţi funcţionale de gestionare a problemelor de viaţă (abordare încrezătoare, suport social, acţiune/confruntare directă a situaţiilor ş.a.)

Durată curs: 6 luni  (o sesiune – 60 minute/săptămână)

Cost: 50 lei/sesiune

Locație: Strada Vespasian, nr.34, Sector 1

Ȋnscrieri la: 0772.079.024/ receptie@institutulcopilului.ro