September 2, 2016

Terapie individuala

Dorinta pentru bunastarea psihica, mai ales cand e vorba de cea a copiilor nostri, este fireasca si sanatoasa.
Terapia individuala in psihologie educationala vizeaza cunoasterea schimbarilor pe care le traverseaza copilul de la nastere pana la maturitate, precum si cautarea unor actiuni educative, in armonie cu varsta, inclinatiile si potentialul natural al copilului, care sa vina in intampinarea nevoilor sale individuale de dezvoltare.

Psihoterapia ne poate ajuta sa intelegem mai bine sursa dificultatilor noastre, sa ne constientizam propriile motivatii, sa analizam diferitele posibilitati de  ameliorare/rezolvare a problemelor personale, sa ne permitem sa ajungem la o acceptare de sine sau la o schimbare in gandirea si comportamentul propriu, favorabile  unei vieti mai bune.

Indiferent daca suntem copii sau adulti, relatia cu un terapeut ne poate ajuta sa elaboram mijloace mai adecvate de a face fata obstacolelor cu care ne confruntam.

Oferim copiilor, adolescentilor, tinerilor, precum si familiilor acestora, servicii de terapie individuala (a copilului/parintelui), dezvoltare personala (a copilului/parintelui) si consiliere parentala pentru:

  • probleme emotionale si de comportament (ale copiilor si/sau ale parintilor), care pot afecta dezvoltarea ulterioara a copilului si/sau relatia copil-parinte;
  • facilitarea dezvoltarii psihice a copilului cu handicap (de diverse cauze si tipuri), prin metode psiho-educationale individualizate;
  • probleme scolare ale copilului, pregatirea psihologica pentru integrarea in mediul prescolar/scolar, ameliorarea anxietatii de evaluare/examen;
  • sprijinirea parintilor in educarea copiilor lor, dezvoltarea relatiei parinte-copil, dezvoltarea climatului familial;
  • dezvoltarea aptitudinilor parentale, pregatirea pentru a fi parinte.

 

Va multumim pentru increderea pe care o aveti in noi si va invitam la sediul nostru din Strada Vespasian nr. 34 Bucuresti ( Zona Garii de Nord )

De asemenea ne puteti contacta atat telefonic la numerele de telefon : 0722.36.62.68 , 0372.997.448

Cat si prin email la adresa : receptie@institutulcopilului.ro

 

 

Va asteptam zilnic intre orele : 

Luni – Vineri : 09.00 – 20.00

Sambata : Inchis

Duminica : Inchis

Anunț

Centrul Evelyne organizează grup de dezvoltare personală “AM ȊNCREDERE ȊN MINE!”. Sunt vizaţi copii cu vârsta cuprinsă între 7 şi 10 ani (maximum 10 copii în grup).

Obiective:

-          Descoperirea/asumarea de către copii a punctelor forte/a resurselor personale;

-          Cultivarea respectului de sine;

-          Dezvoltarea unui stil de gândire constructiv (cunoaşterea legăturii gând-emoţie- comportament);

-          Stimularea comunicării de tip asertiv, având în vedere indicatorii încrederii, inclusiv la nivel non-verbal şi paraverbal;

-          Ȋnsuşirea unor strategii de coping funcţionale, în relaţie cu factorii de viaţă stresogeni;

-          Ȋncurajarea orientării spre acţiune şi a perseverenţei;

-          Creşterea toleranţei la incertitudine/insucces/critică.

Modul I: Autocunoaştere: 8 sesiuni

-          Vizează conştientizarea de către copil a trăsăturilor sale pozitive şi a aspectelor de îmbunătăţit, precum şi stabilirea unor obiective personalizate, în funcţie de schimbările în bine dorite.

Modul II: Modelul ABC cognitiv (Ellis, Beck) – aplicaţii: 8 sesiuni

-          Subliniază modul în care gândurile proprii influenţează nivelul de încredere pe care copilul îl are, susţine identificarea distorsiunilor cognitive şi învăţarea unui stil de gândire raţional, care să întreţină progresul personal.

Modul III: Modalităţi funcţionale de coping: 8 sesiuni

-          Ȋncurajează însuşirea unor modalităţi funcţionale de gestionare a problemelor de viaţă (abordare încrezătoare, suport social, acţiune/confruntare directă a situaţiilor ş.a.)

Durată curs: 6 luni  (o sesiune – 60 minute/săptămână)

Cost: 50 lei/sesiune

Locație: Strada Vespasian, nr.34, Sector 1

Ȋnscrieri la: 0772.079.024/ receptie@institutulcopilului.ro