September 15, 2016

Florica Lăzăroiu

flori-lazaroiu  Sunt specialist in psihologie educationala si consiliere, membru al Colegiului Psihologilor din România. Dupa absolvirea Facultății de Psihologie în cadrul Universității București am urmat programe postuniversitare, in psihoterapii cognitiv-comportamentale, iar apoi psihoterapie psihanalitică.

Am o experiență de peste 18 ani în lucrul cu copiii, practicând cea mai mare parte a timpului în domeniul protecției sociale a copiilor atât în sistemul public, cât și în ONG-uri. M-am implicat în programe de protejare a copiilor lipsiți pe termen scurt/mediu/lung de ocrotirea părinților și, ulterior, am dezvoltat un proiect de psihoterapie la domiciliul beneficiarului dedicat exclusiv copiilor cu dizabilități.

Am lucrat permanent pentru dreptul oricărui copil de a fi valorizat și înteles, de a se juca și învăța, scopul fiind acela de a oferi copiilor cu dificultăți neuro-psiho-motorii condiții cât mai bune de dezvoltare, cât mai devreme posibil. O serie de copii cu vârste cuprinse între 0 și 7 ani, copii cu întârziere în dezvoltare ca urmare a unor afecțiuni (Sindrom Down, PCI, Sindrom Prader – Willi etc.) au putut beneficia astfel de un program de educație individualizată atât prin intervenții directe, concepute ca jocuri, cât și prin consilierea psihologică a părinților lor, fapt ce a contribuit major la îmbunătățirea stării sufletești, a evoluției lor în general si a integrarii sociale.