November 29, 2017

Dorin Turcan

Sunt psihoterapeut cu atestate de liberă practică în psihoterapia psihanalitică a copilului, adolescentului și adultului, precum și în psihoterapie integrativă. De asemenea, sunt psiholog principal în specialitatea psihologie aplicată în domeniul apărării, ordinii publice și siguranței naționale.

Am absolvit cursurile de formare în psihoterapie integrativă în anul 2011 la Asociația de Psihoterapie Integrativă (școala Erskine), iar cursurile de formare în psihoterapia psihanalitică a copilului, adolescentului și adultului în anul 2016, la Fundația Generația.  Am obținut diploma de master în psihoterapii psihanalitice din anul 2007 și dețin licența în psihologie din anul 1997.

Întâlnesc în fiecare zi oameni care ar avea nevoie de psihoterapie, consiliere psihologică sau alte forme de ajutor psihologic. Din păcate, prea puțini realizează acest lucru… Dintre aceștia și mai puțini se interesează cum l-ar putea obține… Abia câțiva dintre aceștia din urmă au curajul de a începe acea călătorie interioară spre autocunoaștere care îi poate elibera… Sunt bucuros atunci când le pot fi călăuză, în cadrul centrului Evelyne.

Anunț

Centrul Evelyne organizează grup de dezvoltare personală “AM ȊNCREDERE ȊN MINE!”. Sunt vizaţi copii cu vârsta cuprinsă între 7 şi 10 ani (maximum 10 copii în grup).

Obiective:

-          Descoperirea/asumarea de către copii a punctelor forte/a resurselor personale;

-          Cultivarea respectului de sine;

-          Dezvoltarea unui stil de gândire constructiv (cunoaşterea legăturii gând-emoţie- comportament);

-          Stimularea comunicării de tip asertiv, având în vedere indicatorii încrederii, inclusiv la nivel non-verbal şi paraverbal;

-          Ȋnsuşirea unor strategii de coping funcţionale, în relaţie cu factorii de viaţă stresogeni;

-          Ȋncurajarea orientării spre acţiune şi a perseverenţei;

-          Creşterea toleranţei la incertitudine/insucces/critică.

Modul I: Autocunoaştere: 8 sesiuni

-          Vizează conştientizarea de către copil a trăsăturilor sale pozitive şi a aspectelor de îmbunătăţit, precum şi stabilirea unor obiective personalizate, în funcţie de schimbările în bine dorite.

Modul II: Modelul ABC cognitiv (Ellis, Beck) – aplicaţii: 8 sesiuni

-          Subliniază modul în care gândurile proprii influenţează nivelul de încredere pe care copilul îl are, susţine identificarea distorsiunilor cognitive şi învăţarea unui stil de gândire raţional, care să întreţină progresul personal.

Modul III: Modalităţi funcţionale de coping: 8 sesiuni

-          Ȋncurajează însuşirea unor modalităţi funcţionale de gestionare a problemelor de viaţă (abordare încrezătoare, suport social, acţiune/confruntare directă a situaţiilor ş.a.)

Durată curs: 6 luni  (o sesiune – 60 minute/săptămână)

Cost: 50 lei/sesiune

Locație: Strada Vespasian, nr.34, Sector 1

Ȋnscrieri la: 0772.079.024/ receptie@institutulcopilului.ro