October 13, 2016

Despre Noi

maini-creioaneNE IMPLICAM CU TRUP SI SUFLET !

Cine suntem si ce ne propunem?

Centrul de recuperare și dezvoltare pentru copii “Evelyne” este un proiect dezvoltat cu sprijinul financiar al Fundațiilor VELUX Danemarca, proiect care a fost inițiat în 2015 și se va încheia în 2018.
Abordarea activității în cadrul acestui proiect pornește de la premisa că identificarea precoce a oricăror deficiențe dar și evaluarea lor corectă și completă cresc șansele de recuperare prin terapii individuale adaptate nevoilor fiecărui copil.

De aceea, Centrul Evelyne folosește intervenția în echipa multidisciplinară și oferă servicii de evaluare pentru fiecare copil în parte, urmate de un program individualizat de terapii și activități de consiliere sau educative, dezvoltat în urma evaluărilor, atât pentru copil cât și, dacă este cazul, pentru familia acestuia. Programul individualizat este permanent revizuit de echipa multidisciplinară, în așa fel încât acesta să răspundă sistematic și constant evoluțiilor înregistrate în situația copilului.
playing-on-wheelchair-1

 

Cateva desene amuzante despre activitatea terapeutului

Anunț

Centrul Evelyne organizează grup de dezvoltare personală “AM ȊNCREDERE ȊN MINE!”. Sunt vizaţi copii cu vârsta cuprinsă între 7 şi 10 ani (maximum 10 copii în grup).

Obiective:

-          Descoperirea/asumarea de către copii a punctelor forte/a resurselor personale;

-          Cultivarea respectului de sine;

-          Dezvoltarea unui stil de gândire constructiv (cunoaşterea legăturii gând-emoţie- comportament);

-          Stimularea comunicării de tip asertiv, având în vedere indicatorii încrederii, inclusiv la nivel non-verbal şi paraverbal;

-          Ȋnsuşirea unor strategii de coping funcţionale, în relaţie cu factorii de viaţă stresogeni;

-          Ȋncurajarea orientării spre acţiune şi a perseverenţei;

-          Creşterea toleranţei la incertitudine/insucces/critică.

Modul I: Autocunoaştere: 8 sesiuni

-          Vizează conştientizarea de către copil a trăsăturilor sale pozitive şi a aspectelor de îmbunătăţit, precum şi stabilirea unor obiective personalizate, în funcţie de schimbările în bine dorite.

Modul II: Modelul ABC cognitiv (Ellis, Beck) – aplicaţii: 8 sesiuni

-          Subliniază modul în care gândurile proprii influenţează nivelul de încredere pe care copilul îl are, susţine identificarea distorsiunilor cognitive şi învăţarea unui stil de gândire raţional, care să întreţină progresul personal.

Modul III: Modalităţi funcţionale de coping: 8 sesiuni

-          Ȋncurajează însuşirea unor modalităţi funcţionale de gestionare a problemelor de viaţă (abordare încrezătoare, suport social, acţiune/confruntare directă a situaţiilor ş.a.)

Durată curs: 6 luni  (o sesiune – 60 minute/săptămână)

Cost: 50 lei/sesiune

Locație: Strada Vespasian, nr.34, Sector 1

Ȋnscrieri la: 0772.079.024/ receptie@institutulcopilului.ro