September 2, 2016

Consiliere copii si adolescenti

Fiecare dintre noi, adultii de astazi, am trecut prin adolescenta si i-am facut fata cum ne-am priceput mai bine. Dificultatile cu care se confrunta adolescentii zilelor noastre sunt diferite de cele ale generatiei anterioare (a parintilor lor). Pana si noi, adultii, ne simtim uneori pierduti si dezorientati intr-o lume care se schimba ametitor, cu reguli si valori cu care suntem sau nu de acord in conditiile in care noi putem sa apelam la experienta de viata si s-o adaptam noilor conditii!

Adolescentii zilelor noastre se trezesc in situatia de a-si dori sa-si ia propriile decizii, sa fie independenti…. Este greu sa gestionezi atata informatie si sa decizi ce este mai bine pentru tine atunci cand nu te cunosti foarte bine si cand tentatiile exterioare sunt atat de mari!

Consilierea adolescentilor, asa cum o vedem noi, urmareste sa le ofere acestora noi repere posibile, noi puncte de vedere, informatii si tehnici care sa-i ajute sa se cunoasca mai bine si sa-si ia deciziile clarificati, cu mai multa intelepciune si cu mai mult discernamant.

 

Va multumim pentru increderea pe care o aveti in noi si va invitam la sediul nostru din Strada Vespasian nr. 34 Bucuresti ( Zona Garii de Nord )

De asemenea ne puteti contacta atat telefonic la numerele de telefon : 0722.36.62.68 , 0372.997.448

Cat si prin email la adresa : receptie@institutulcopilului.ro

 

 

Va asteptam zilnic intre orele : 

Luni – Vineri : 09.00 – 20.00

Sambata : Inchis

Duminica : Inchis

Anunț

Centrul Evelyne organizează grup de dezvoltare personală “AM ȊNCREDERE ȊN MINE!”. Sunt vizaţi copii cu vârsta cuprinsă între 7 şi 10 ani (maximum 10 copii în grup).

Obiective:

-          Descoperirea/asumarea de către copii a punctelor forte/a resurselor personale;

-          Cultivarea respectului de sine;

-          Dezvoltarea unui stil de gândire constructiv (cunoaşterea legăturii gând-emoţie- comportament);

-          Stimularea comunicării de tip asertiv, având în vedere indicatorii încrederii, inclusiv la nivel non-verbal şi paraverbal;

-          Ȋnsuşirea unor strategii de coping funcţionale, în relaţie cu factorii de viaţă stresogeni;

-          Ȋncurajarea orientării spre acţiune şi a perseverenţei;

-          Creşterea toleranţei la incertitudine/insucces/critică.

Modul I: Autocunoaştere: 8 sesiuni

-          Vizează conştientizarea de către copil a trăsăturilor sale pozitive şi a aspectelor de îmbunătăţit, precum şi stabilirea unor obiective personalizate, în funcţie de schimbările în bine dorite.

Modul II: Modelul ABC cognitiv (Ellis, Beck) – aplicaţii: 8 sesiuni

-          Subliniază modul în care gândurile proprii influenţează nivelul de încredere pe care copilul îl are, susţine identificarea distorsiunilor cognitive şi învăţarea unui stil de gândire raţional, care să întreţină progresul personal.

Modul III: Modalităţi funcţionale de coping: 8 sesiuni

-          Ȋncurajează însuşirea unor modalităţi funcţionale de gestionare a problemelor de viaţă (abordare încrezătoare, suport social, acţiune/confruntare directă a situaţiilor ş.a.)

Durată curs: 6 luni  (o sesiune – 60 minute/săptămână)

Cost: 50 lei/sesiune

Locație: Strada Vespasian, nr.34, Sector 1

Ȋnscrieri la: 0772.079.024/ receptie@institutulcopilului.ro