September 15, 2016

Anca Tulpan

anca-tulpanAm absolvit Facultatea de Medicină, specializarea Fiziokinetoterapie în anul 2000 în cadrul Universității de Medicină și Farmacie Carol Davila București.

Încă din anul 2001 m-am alăturat Fundației SERA România unde am lucrat în mai multe Complexe de Servicii Comunitare din țară (Ploiești, Găiești, Călărași, Pitești).
Activitatea principală desfășurată a fost cea de recuperare a copilului însă, permanent, împreună cu ceilalți colegi ai Fundației, am încercat să schimbăm soarta unor copii care nu aveau nicio vină, ci doar se aflau într-un loc nepotrivit nevoilor lor.

În calitate de fiziokinetoterapeut m-am ocupat de amenajarea sălilor de recuperare, de recrutarea și formarea personalului de specialitate, evaluarea și întocmirea planurilor de recuperare pentru copii.

Consider că această meserie o poți face doar cu dăruire și empatie.
Întotdeauna am crezut că pentru a avea rezultate cât mai bune în ceea ce privește recuperarea neuro-motorie a copiilor este esențial să se intervină pluridisciplinar, așa cum facem la Centrul Evelyne.

Anunț

Centrul Evelyne organizează grup de dezvoltare personală “AM ȊNCREDERE ȊN MINE!”. Sunt vizaţi copii cu vârsta cuprinsă între 7 şi 10 ani (maximum 10 copii în grup).

Obiective:

-          Descoperirea/asumarea de către copii a punctelor forte/a resurselor personale;

-          Cultivarea respectului de sine;

-          Dezvoltarea unui stil de gândire constructiv (cunoaşterea legăturii gând-emoţie- comportament);

-          Stimularea comunicării de tip asertiv, având în vedere indicatorii încrederii, inclusiv la nivel non-verbal şi paraverbal;

-          Ȋnsuşirea unor strategii de coping funcţionale, în relaţie cu factorii de viaţă stresogeni;

-          Ȋncurajarea orientării spre acţiune şi a perseverenţei;

-          Creşterea toleranţei la incertitudine/insucces/critică.

Modul I: Autocunoaştere: 8 sesiuni

-          Vizează conştientizarea de către copil a trăsăturilor sale pozitive şi a aspectelor de îmbunătăţit, precum şi stabilirea unor obiective personalizate, în funcţie de schimbările în bine dorite.

Modul II: Modelul ABC cognitiv (Ellis, Beck) – aplicaţii: 8 sesiuni

-          Subliniază modul în care gândurile proprii influenţează nivelul de încredere pe care copilul îl are, susţine identificarea distorsiunilor cognitive şi învăţarea unui stil de gândire raţional, care să întreţină progresul personal.

Modul III: Modalităţi funcţionale de coping: 8 sesiuni

-          Ȋncurajează însuşirea unor modalităţi funcţionale de gestionare a problemelor de viaţă (abordare încrezătoare, suport social, acţiune/confruntare directă a situaţiilor ş.a.)

Durată curs: 6 luni  (o sesiune – 60 minute/săptămână)

Cost: 50 lei/sesiune

Locație: Strada Vespasian, nr.34, Sector 1

Ȋnscrieri la: 0772.079.024/ receptie@institutulcopilului.ro