November 7, 2018

Adrian Toma

 

Sunt medic specialist neurologie pediatrică și medic primar neonatologie, fiind absolvent al Facultății de Medicină Generală din cadrul Universității de Medicină și Farmacie “Carol Davila” – București. De asemenea, am și activitate didactică, fiind conferențiar universitar în cadrul catedrei de Pediatrie și neonatologie al Facultății de Medicină din Universitatea ”Titu Maiorescu”.

În cadrul Centrului de Recuperare și Dezvoltare pentru Copii – EVELYNE mă ocup de evaluarea, diagnosticarea și terapia medicamentoasă a copilului și adolescentului din punct de vedere neurologic. Pentru o intervenție terapeutică cât mai eficientă în beneficiul copilului și al familiei acestuia, păstrez permanent legătura cu ceilalți specialiști din echipa multidisciplinară a Centrului pentru elaborarea și implementarea planului integrat de tratament care asigură o recuperare și o reintegrarare socială cât mai adaptată nevoilor micilor mei pacienți.

Anunț

Centrul Evelyne organizează grup de dezvoltare personală “AM ȊNCREDERE ȊN MINE!”. Sunt vizaţi copii cu vârsta cuprinsă între 7 şi 10 ani (maximum 10 copii în grup).

Obiective:

-          Descoperirea/asumarea de către copii a punctelor forte/a resurselor personale;

-          Cultivarea respectului de sine;

-          Dezvoltarea unui stil de gândire constructiv (cunoaşterea legăturii gând-emoţie- comportament);

-          Stimularea comunicării de tip asertiv, având în vedere indicatorii încrederii, inclusiv la nivel non-verbal şi paraverbal;

-          Ȋnsuşirea unor strategii de coping funcţionale, în relaţie cu factorii de viaţă stresogeni;

-          Ȋncurajarea orientării spre acţiune şi a perseverenţei;

-          Creşterea toleranţei la incertitudine/insucces/critică.

Modul I: Autocunoaştere: 8 sesiuni

-          Vizează conştientizarea de către copil a trăsăturilor sale pozitive şi a aspectelor de îmbunătăţit, precum şi stabilirea unor obiective personalizate, în funcţie de schimbările în bine dorite.

Modul II: Modelul ABC cognitiv (Ellis, Beck) – aplicaţii: 8 sesiuni

-          Subliniază modul în care gândurile proprii influenţează nivelul de încredere pe care copilul îl are, susţine identificarea distorsiunilor cognitive şi învăţarea unui stil de gândire raţional, care să întreţină progresul personal.

Modul III: Modalităţi funcţionale de coping: 8 sesiuni

-          Ȋncurajează însuşirea unor modalităţi funcţionale de gestionare a problemelor de viaţă (abordare încrezătoare, suport social, acţiune/confruntare directă a situaţiilor ş.a.)

Durată curs: 6 luni  (o sesiune – 60 minute/săptămână)

Cost: 50 lei/sesiune

Locație: Strada Vespasian, nr.34, Sector 1

Ȋnscrieri la: 0772.079.024/ receptie@institutulcopilului.ro